De apparatuur in een professionele keuken

Handelsonderneming Raijmakers Blog

Welke apparatuur heeft jouw lunchroom of restaurant nodig?

Heb je een eigen lunchroom of restaurant? Dan wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen komen lunchen of dineren. Mensen naar je zaak trekken doe je onder meer door een goede naamsbekendheid op te bouwen. Hiervoor moet je jouw gasten natuurlijk eten en drinken van een goede kwaliteit aanbieden. Een gezellige inrichting en professionele horeca apparatuur kan hierbij helpen. Toch weet niet iedere horecaondernemer welke horeca-apparatuur hij precies nodig heeft. Geldt dit momenteel ook voor jou? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog vertellen wij je precies welke horeca-apparatuur jouw professionele keuken naar een hoger niveau tilt.

Grillplaten

Voor het bereiden van voedsel in een horecakeuken kun je talloze apparaten gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alles in aparte pannen klaar te maken. Bedenk je wel dat dit je veel tijd kost. Je moet alles apart bereiden en bovendien zorg je zo voor veel afwas. Een bakplaat is een stuk makkelijker. Deze plaat gebruik je voor het bereiden van verschillende gerechten. Zo kun je er bijvoorbeeld een ei op bakken of groentes mee bereiden. Soms wordt een bakplaat ook gebruikt voor het bereiden van vlees. Dit kan, maar je geeft er dan alleen geen rokerige smaak aan. Wil je dit wel? Dan mag een grillplaat niet ontbreken in jouw restaurantkeuken.

Koelkasten en vriezer

De kwaliteit van maaltijden wordt een stuk beter als je verse producten gebruikt. Nadeel van verse producten is dat deze relatief snel bederven. Om de houdbaarheid te verlengen, mogen een horeca koelkast en horeca vriezer niet ontbreken in jouw restaurantkeuken. Een koelkast is ideaal om aangebroken producten gekoeld te bewaren. Hierdoor verleng je de houdbaarheid. Heb je een flinke voorraad van bepaalde producten? Vries deze dan in. Hierdoor heb je er langere tijd profijt van.

Warmhoudkasten

Net als in vrijwel ieder ander restaurant serveer jij het eten ook gelijktijdig uit aan de gasten die aan één tafel zitten. Op deze manier kan iedereen tegelijkertijd beginnen met eten en dat is wel zo netjes. Helaas gebeurt het geregeld dat het ene gerecht aanzienlijk sneller klaar is dan het andere. Hierdoor kan een maaltijd afkoelen. Uiteraard wil je voorkomen dat je jouw gasten een koude maaltijd voorschotelt. Een warmhoudkast kan je hierbij helpen. Met deze kast houd je eten namelijk op de juiste temperatuur, zodat iedereen kan genieten van een warme maaltijd.

Combisteamers

Wil je maaltijden makkelijk en snel bereiden? Dan kan een combi steamer niet ontbreken in jouw keuken. Niet iedereen ziet het nut van zo’n apparaat in. Allereerst kun je een combi steamer gebruiken voor het bereiden van maaltijden met behulp van stoom. Niet alleen behoudt het eten hierdoor zijn smaak en geur, maar het is ook binnen een handomdraai klaar. Extra bijkomstigheid is dat je een combi steamer ook als oven kunt gebruiken. Hierdoor sla je met dit apparaat twee vliegen in één klapt en dat scheelt jou ruimte in de keuken.

Frituurpannen

Voor het bereiden van eten wordt regelmatig een frituurpan gebruikt. Serveer je aardappeltjes of patat naast jouw (hoofd)gerechten? Dan mag dit apparaat ook niet ontbreken in jouw keuken. Je gebruikt een frituurpan overigens niet alleen voor het bereiden van aardappels of patat. Nee, want je kunt er ook allerlei snacks in bereiden. Denk bijvoorbeeld aan bitterballen of loempia’s. Denk overigens niet dat een frituurpan altijd veel ruimte in beslag neemt. Nee, want je kunt ook een kleine frituurpan kopen.

Professionele refurbished horeca-apparatuur uit voorraad leverbaar

Benieuwd of wij nog voordelige tweedehands horeca-apparatuur op voorraad hebben die geschikt is voor jouw lunchroom of restaurant? Neem dan contact op en vraag onze medewerkers naar ons actuele aanbod!